Onze tomaten

 

LEMA tomaten teelt het ras Brioso voor het tomatenmerk Prominent. Brioso is een smaakvolle cocktail trostomaat van ongeveer 40 gram. Vanwege de specifieke vraag naar smaaktomaten heeft LEMA tomaten voor dit ras gekozen. De Brix waarde (smaakverhoudingen tussen suikers en zuren) is tegen de 7. Normaliter heeft een gemiddelde tomaat een Brix ratio tussen de 3,5 en 5,5. De Brioso is daarom dus zoeter en sappiger dan andere tomatensoorten. Deze smaakvolle tomaat is één van de lekkerste tomatensoorten die er zijn!

Brioso
Rijk Zwaan is de zaadleverancier van het ras Brioso. Bij Plantenkwekerij P. van Geest worden de zaden gepoot en opgekweekt met één onderstam en drie tomatenplanten. Als de planten 60 cm hoog zijn, vindt het vervoer naar de kas plaats. De jonge tomatenplant wordt in ongeveer zeven weken opgekweekt. Wij hebben ervoor gekozen om de jonge planten in augustus te planten waardoor we al in oktober productie hebben van onze heerlijke cocktail tomaten. Voor het salesteam Prominent betekent dit een gelijkmatige aanvoer wat weer positief is voor onze afnemers.Verpakkingen
Het sorteren en verpakken verloopt geheel via het gezamenlijk distributiecentrum. De Brioso van LEMA tomaten is verkrijgbaar onder de naam Salato. Er zijn verschillende verpakkingen mogelijk; in een doos van 3 kg of 5 kg, op een zwarte of transparante schaal als flowpack van 250 of 500 gram etc.

Belichting
In 2017 is de gehele oppervlakte van LEMA tomaten voorzien van belichting. Hierdoor wordt het daglicht verlengd waardoor de planten sneller en langer groeien. De ALF1000 armaturen van Agrolux zorgen voor een lichtopbrengst van gemiddeld 180 umol/m2/s1. De breed stralende reflectoren geven een gelijke lichtverdeling waardoor er meer trossen en dus kilo’s geknipt kunnen worden.

Jaarrond productie
LEMA tomaten is lid van Coöperatie Growers United U.A., die verantwoordelijk is voor de volledige verkoop en marketing van het product. De Prominent trostomaten van het ras Brioso zijn het hele jaar verkrijgbaar. De jaarrond productie is mogelijk omdat er totaal 76 hectare van deze heerlijke cocktail trostomaat beschikbaar is en er op diverse momenten van teelt wordt gewisseld.