SAMEN STERK


Innovaties, kennisverbetering en samenwerken met verschillende partijen is essentieel in het huidige bedrijfsleven. LEMA tomaten is aangesloten bij Prominent, Growers United, Totam Seeds en Samax. Daarnaast verzorgt Tradiro, het eigen uitzendbureau van Prominent, de arbeid.

Prominent – telersvereniging

Prominent is dé specialist in smaakvolle en duurzaam geteelde tomaten. Onze producten sluiten aan bij de wensen van onze klanten, de retailers en de consument. Al meer dan 25 jaar zijn we een trendsetter op het gebied van succesvol samenwerken en innovatief ondernemerschap.

Om het imago van de Hollandse tomaat te redden, begonnen een zevental telers met het telen van trostomaten en richtten telersvereniging Prominent op. Dit was in de tijd dat de Nederlandse tomaat er niet goed op stond. Prominenttelers wilden het tij keren en zich met smaaktomaten onderscheiden. En dat is gelukt!

Growers United – Afzetorganisatie

Om aan de wensen en steeds grotere volumes van de grote retailers te voldoen bundelen wij de krachten. LEMA tomaten is lid van Coöperatie Growers United U.A.

De volledige productie van LEMA tomaten wordt vermarkt door Growers United. Deze samenwerking gaat verder dan alleen verkoop. De coöperatie regelt ook zaken zoals inkoop, financiën, ICT en voedselveiligheid.

Samax – Energiemanagement

LEMA tomaten is met een aantal ondernemers binnen telersvereniging Prominent in 2011 een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Samax. De naam Samax is ontstaan uit de gezamenlijke doelstelling ‘Samen voor Maximaal resultaat’.

De telers werken samen om dagelijks maximaal rendement uit onze resources te krijgen. De energiemanagers van Samax beschikken over de kennis om met de energietransitie mee te bewegen. Zij geven advies op maat, of het nu gaat om zonnepanelen, e-boilers, warmtepompen of accu’s.

Totam seeds – Rassenveredeling

In 2010 startte LEMA tomaten met enkele partners het eigen veredelingsbedrijf Totam Seeds. Het bedrijf ontwikkelt tomatenrassen met een goede smaak, hoge kwaliteit, hoge opbrengst en resistenties.

Sinds 2020 heeft Mitsui Group een meerderheidsbelang genomen in Totam Seeds. Hierdoor kunnen we meer impact maken. De telers blijven ook betrokken binnen Totam Seeds. Al deze praktijkkennis komt uitstekend van pas bij het ontwikkelen van nieuwe rassen. Deze ondernemers weten namelijk precies waar een nieuw soort aan moet voldoen door de kennis en ervaring die zij dagelijks in de praktijk opdoen.

Vanaf 2023 staan alle planten bij LeMa op de tuin met een onderstam van Totam Seeds.

© LEMA tomaten 2024