Samen sterk

 

Wij werken samen
Innovaties, kennisverbetering en samenwerken met verschillende partijen is essentieel in het huidige bedrijfsleven. LEMA tomaten is aangesloten bij Prominent, Growers United, Totam Seeds en Samax. Daarnaast verzorgt Tradiro, het eigen uitzendbureau van Prominent, de arbeid.

Prominent
Westland is het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied ter wereld. Een regio met enorm veel kennis en innovatiekracht. Ondernemen en samenwerken zit Westlanders in het bloed. Ook bij de zes tomatentelers die in 1995 begonnen met het telen van Prominent trostomaten. Prominent is een innovatieve telersvereniging en bestaat inmiddels uit 29 telers met een areaal van totaal 418 hectare trostomaten in 2018. Alle telers telen trostomaten in verschillende variëteiten. De telers zijn allemaal gevestigd in en rondom het Westland. Zij investeren dagelijks in een goede samenwerking.

Zeven werkgroepen
Binnen Prominent zijn zeven werkgroepen actief die het kloppende hart vormen van de organisatie. Zo zijn de telers betrokken bij thema’s als inkoop, marketing, energie, arbeid, rassen, verpakkingscentrum en teeltlocaties Prominent Groeneweg 1 en Prominent Groeneweg 2.

Kijk voor meer informatie op www.prominent-tomatoes.nl

 

Logo Prominent

Growers United
LEMA tomaten is lid van Coöperatie Growers United U.A. Alle verkoop- en marketingactiviteiten verlopen via Growers United. De volledige productie van LEMA tomaten wordt vermarkt door Growers United.

De cocktail trostomaat Brioso worden door een vast verkoop- en marketingteam verkocht. Zij hebben de contacten met de markt en weten waar de retailer en consument om vragen. De coöperatie regelt zaken zoals verkoop, financiën, ICT en voedselveiligheid. LEMA tomaten hoeft hier niet naar om te kijken.

Kijk voor meer informatie op www.growersunited.nl

Totam seeds
In 2010 startte LEMA tomaten met enkele partners het eigen veredelingsbedrijf Totam Seeds. Het bedrijf ontwikkelt tomatenrassen met een goede smaak, hoge kwaliteit en hoge opbrengst. Totam Seeds is gevestigd op de oude tuin van Ruud van Leerdam aan de Nieuwlandsedijk in
’s-Gravenzande.

Telersvereniging Prominent is grootaandeelhouder van Totam Seeds. Daardoor zijn de tomatenkwekers ruim vertegenwoordigd binnen het veredelingsbedrijf. Al deze praktijkkennis komt uitstekend van pas bij het ontwikkelen van nieuwe rassen. Deze ondernemers weten namelijk precies waar een nieuw soort aan moet voldoen door de kennis en ervaring die zij dagelijks in de praktijk opdoen.

Totam Seeds ontwikkelt dus geen rassen in de hoop dat deze aanslaan in de praktijk. Het is juist andersom: Totam Seeds gaat in gesprek met de mogelijke afnemers, oftewel de kwekers die het ras succesvol kunnen maken. Vervolgens wordt met de wensen van de kwekers een veredelingsprogramma opgezet.

Kijk voor meer informatie op www.totamseeds.nl

Logo Door

Samax
LEMA tomaten is met een aantal ondernemers binnen telersvereniging Prominent in 2011 een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Samax. De naam Samax is ontstaan uit de gezamenlijke doelstelling ‘Samen voor Maximaal resultaat’.

De Westlandse telers werken samen om de commerciële resultaten op het gebied van energiemanagement, HRM-vraagstukken en ondersteuning bij kwaliteitssystemen te optimaliseren. Vooral op het gebied van de uniforme certificeringen, daarbij horende audits en de personeelsadviezen -denk aan arbeidsovereenkomsten, functiebeschrijvingen of opleidingsplannen- wordt vaak een beroep gedaan op Samax.

Kijk voor meer informatie op www.samax.nu

Logo Samax

Uitzendbureau Tradiro
Uitzendbureau Tradiro is een uitzendbedrijf dat in samenwerking met telersvereniging Prominent en Plantenkwekerij Vreugdenhil is opgezet. Met een trouwe club Poolse medewerkers en tevreden klanten is Tradiro in korte tijd hard gegroeid. Tradiro hecht veel belang aan een goed werkklimaat. Zo is huisvesting heel goed verzorgd, wordt het vervoer geregeld en voorziet men in extraatjes zoals het aanbieden van taalcursussen, begeleiding en bemiddeling in zaken als huisartsbezoek en ambtelijke processen. Zo is er een project samen met de gemeente Vlaardingen om de kwaliteit van huisvesting nog beter te borgen.

Kijk voor meer informatie op: www.tradiro.nl

Logo Tradiro