Wie zijn wij

 

Het bedrijf
LEMA tomaten is ontstaan in 2006 door een samenwerkingsverband tussen Ruud LEerdam en Rob van MArrewijk. De naam LEMA is uiteraard gerelateerd aan de eerste letters van de achternamen. Het bedrijf bestaat uit een totale oppervlakte van 55.000 m² en is gesitueerd aan de Hoge Noordweg 17-b in Naaldwijk.

Overheerlijke tomaten
Sinds het najaar 2017 kweekt LEMA tomaten voor telersvereniging Prominent de smaakvolle cocktail trostomaten van het ras Brioso. Vanaf 2006 hebben diverse ontwikkelingen en samenwerkingen plaatsgevonden. Een recent voorbeeld is Totam Seeds, het veredelingsbedrijf van Prominent, waarmee de bedrijfsmissie ‘overheerlijke en gezonde tomaten telen’, rechtstreeks bereikt wordt.

 

Taakverdeling
Binnen het bedrijf zorgt Ruud voor de energie en de inkoop en Rob neemt de teelt voor zijn rekening. De arbeid wordt uitbesteed aan Tradiro, het uitzendbureau van Prominent. Ook werkt LEMA tomaten graag met scholieren en studenten. Tenslotte verricht Yvonne van Marrewijk de belangrijke administratieve taken.

Historie
Bent u benieuwd naar de achtergrond van het huidige bedrijf en de oorspronkelijke bedrijven van beide eigenaren? Lees dan de Historie.